Prusa Mini+: Betaalbaar 3D printen

De Prusa Mini + is dé instapprinter van het moment. De Prusa Mini + heeft zóveel handige functies en is zó makkelijk in gebruik, dat iedereen er wel raad mee weet. Wil je laagdrempelig instappen in de wereld van het 3D printen? Dan is de Prusa Mini+ de perfecte 3D-printer voor jou!

Veelgestelde vragen

Ja, zonder twijfel! De Prusa Mini+ is uitstekend als instap 3D printer en niet voor niets uitgeroepen tot 3D printer van het jaar voor de beginnende 3D printer gebruiker. Makkelijk te assembleren, uitstekende handleidingen en instellingen die plug-and-play gebruikt kunnen worden.

Dit is afhankelijk van de geprinte objecten, laaghoogtes en hoeveelheid invulling die eraan gegeven is. Over het algemeen kan er met een rol van 1kg filament een variatie aan producten worden gemaakt, zelfs als er tussendoor nog iets fout gaat.

Voor de Prusa Mini+ is het noodzakelijk om 1.75 mm filament te gebruiken. Het is verder niet noodzakelijk om Prusament te gebruiken, al is dat zeker aan te raden om voor het volledige Prusa Research ecosysteem te gaan voor optimale resultaten

De Prusa Mini+ wordt standaard geleverd met een E3D V6 messing nozzle. Deze is geschikt voor PLA, ABS, PETG, ASA en alle andere overige 3D printer filamenten die geen bijtende eigenschappen hebben. Het is niet aan te raden om met carbon, hout of andere co-polyester the 3D printen met deze standaard messing nozzle. Het is dan aan te raden om te gaan voor een E3D Nozzle X of een gehard stalen nozzle met een V6 maat.

Het bouwvolume van de Prusa Mini bedraagt 180 x 180 x 180 mm.

Om betrouwbaar en snel te kunnen 3D printen met de Prusa Mini+ raden we aan om PrusaSlicer als software te gebruiken om al je 3D bestanden voor te bereiden. Er zijn ook mogelijkheden om Simplify3D of Cura te gebruiken, echter worden deze niet actief ondersteund en up-to-date gehouden door Prusa Research zelf.

De Prusa Mini+ komt standaard met een flexibele stalen plaat met een PEI sheet erop. Deze kan geupgrade worden naar bijvoorbeeld een stalen plaat met structuur erop, zodat de eerste laag minder zichtbaar is.

Verder kan er ook gekeken worden naar de 3D printer nozzle die standaard geleverd wordt, deze is namelijk van messing. Mocht er intensief gebruik van worden gemaakt en worden gekozen voor geavanceerde filamenten, is een upgrade naar een gehard stalen nozzle een uitstekende keus.

Upgrades voor de Prusa Mini

Wij verkopen verschillende accessoires voor de Prusa Mini die succesvol printen nóg makkelijker maken. Zo kun je als toevoeging op je 3D-printer een textured sheet bestellen. Dit zorgt ervoor dat de eerste lagen verdwijnen, zodat je een beter esthetisch product overhoudt. Of bestel een nozzle die ervoor zorgt dat filament beter door je hotend stroomt. Een nozzle verminderd verstoppingen tijdens het 3D printen. 

Zou jij graag je Prusa Mini 3D-printer willen upgraden? Neem dan de nieuwe hotend van E3D  in overweging. De E3D Revo Micro maakt het vervangen van een nozzle heel erg gemakkelijk. In 20 minuten kan je de Revo Micro op je Prusa mini+ installeren. Bekijk de video op YouTube!