Alles wat jij moet weten over de Creality ender 3

De Creality Ender 3 is populair: nog nooit hebben zoveel mensen interesse getoond in een goedkope 3D-printer – en terecht! De Creality Ender 3 is de beste 3D-printer onder de €300. De Creality Ender 3 is uitermate geschikt voor beginners en medium gevorderden. De 3D-printer heeft een eenvoudig design en is binnen 15 minuten in elkaar te zetten. Meer weten over deze 3D-printer? Wij vertellen je alles wat je moet weten over de Creality Ender 3.

Veelgestelde vragen

De Creality Ender 3 is uitstekend geschikt voor beginners. De printer is eenvoudig te installeren en heeft prima specificaties waarmee iedereen uit de voeten kan. Daarnaast is de Creality Ender 3 laag geprijsd, goed aanpasbaar voor wat upgrades en is er een grote community erachter om je te helpen met al je vragen.

De Creality Ender 3 Pro is een nieuwe en verbeterde versie van de Creality Ender 3. De Creality Ender 3 Pro heeft een handvol upgrades, waarvan sommige gericht zijn op het verbeteren van de stabiliteit van het origineel. Een normale Ender 3 kan ook prima worden geupgrade naar een niveau van een Ender 3 Pro. Onze tips lees je in onze blogs!

Wanneer je de 3D-printer goed onderhoudt, kan deze wel 5 tot 10 jaar mee. De levensduur van je printer hangt af van het onderhoud en de gebruiksintensiteit van de printer. Frequent onderhoud, regelmatige vervanging van onderdelen en een zorgvuldig gebruik zorgen voor een optimaal aantal print-uren en een maximale levensduur van je printer. Als je deze juist afstelt, de goede instellingen gebruikt en geinteresseerd blijft in de 3D printer, komt het helemaal goed.

De Creality Ender 3 is speciaal ontwikkeld voor het printen met PLA filament. Echter kun je door de aanwezigheid van het verwarmde bed ook experimenteren met andere materialen zoals PETG en TPU. Het is niet aan te raden om hoger dan 250 graden Celsius te printen op de Creality Ender 3, omdat deze een PTFE gevoerde hotend heeft. Boven de 250 graden wordt dit PTFE zacht en kan het de printer eigenschappen beïnvloeden.

De meest populaire upgrades aan een Creality Ender 3 zijn het toevoegen van een belt tensioner, het toevoegen van een extra geleiding op de Z-as en het upgraden naar een all-metal hotend, om het mogelijk te maken met ABS en andere materialen te 3D printen. Verder kan er een flexibel printoppervlak worden geïnstalleerd en ook andere veren onder het bed, voor betere stabiliteit.

Upgrade jouw Creality Ender 3

Typ hier een stukje over mogelijke upgrades/accessoires voor de Creality Ender 3.