xTool m1: innovatief en veilig voor iedere maker

Na een succesvolle Kickstarter campagne is de xTool M1 de laser snijder voor de maker die professionele aspiraties heeft. De xTool M1 kan uiteenlopende materialen laser snijden en bewerken, perfect voor unieke projecten die net even dat speciale effect nodig hebben.

Veelgestelde vragen

Nee, de 10W laser van de xTool M1 is niet geschikt om in te kijken. Gelukkig is hierover nagedacht bij het ontwerpen van deze machine. Hij zal namelijk pauzeren als de deksel open is of wordt geopend tijdens het laser snijden. Altijd veilig dus.

Deze risers zijn bedoelt voor de Rotary Attachment die bij het Deluxe pakket hoort. Hiermee kunnen cylinder vormige objecten worden gegraveerd. Omdat het object anders te dicht bij de laser komt is het nodig om deze dus iets van de grond te liften, waarvoor deze risers zijn.

Dit heeft te maken met het vermogen van de laser die op de machine zit. De 10W versie zal krachtiger zijn, waardoor er door dikkere materialen heen gegaan kan worden of met minder passages. Het is ook geschikter om de wat hardere materialen mee te graveren.

Ja, zeker! De xTool M1 10W is geschikt om door 8 mm hout te gaan, afhankelijk van het type hout en natuurlijk de gebruikte instellingen. Bij zachtere materialen kan er door 8 mm hout met 3 passages heen komen. Bij de 5W versie is dit niet aan te raden, of het aantal passages verhogen tot minimaal 5.

Filamentz is bezig om hout pakketten aan te bieden voor de xTool M1, om een voorraad te hebben voor alle graveer en laser snij werkzaamheden. Dit materiaal, 4 mm multiplex berken hout, is geschikt voor de xTool M1 en komt in het juiste formaat om het gehele oppervlak te benutten. Houd de website in de gaten.

Producten XTOOL

xTool S1 Deluxe lasersnijder
v.a. 2.299,00 Incl. btw
xTool P2 – Conveyor Feeder
459,00 Incl. btw

Accessoires voor de xtool M1 10W laser snijder

Wil je zeker weten dat je laser snijder juist blijft werken? Dan is het noodzaak om zo nu en dan onderhoud te plegen. Bij de xTool M1 zou dit kunnen zijn door met wat smeermiddel de machine wat soepeler te kunnen laten lopen, het ontsmetten met alcohol of het vervangen van de mesjes als je veel zachte materialen snijdt.